top of page

Granolás desszert pohár (Gluténmentes)


A kedvenc nyári, hideg desszert poharunk.


Recept


Hozzávalók:

- 250 g zabpehely

-2 ek méz

- 250 g natúr joghurt

- 250 g túró

- 1 tk vanília őrlemény

- Gyümölcsök ízlés szerint


Elkészítés:

A túrót, joghurtot összekeverjük a mézzel és a vanília őrleménnyel. Ez lesz a pohár krémünk.


A pohár összeállítása: Egy réteg granola, egy réteg túrókrém és egy réteg gyümölcs (ízlés szerint). Ismételjük, amíg elérünk a pohár tetejéig.




Tudtátok, hogy a granolának (zabpehelynek) mennyi jótékony hatása van a szervezetünkre?

Miért fogyasszunk zabpelyhes granolát reggelire, akár egy ebéd utáni desszertnek?


  • Vérszegénység: A granolában lévő vas biztosítja a szervezet vasszükségletét. A granola jótékony hatással van a vashiányos szervezetre.

  • Testsúly szabályzás: A granola tele van rosttal, amely elnyomja az éhséget. A granola meglepően kevés nátriumot és koleszterint tartalmaz, ezáltal segíti a fogyást is.

  • Jó hatással van a rákra: A granola gazdag mangánban és C-vitaminban. Ez a két antioxidáns ugyanúgy nagyon hatékony a szabadgyökök elpusztításában. Az antioxidáns elemei erősítik az immunrendszert, megakadályozzák a rák kialakulását és stimulálják a fehér vérsejtek termelődését.

  • Gazdag E- vitaminban: Ha kezd ráncosodni a bőre, akkor fogyasszon több granolát, ami tele van E-vitaminnal. Az E-vitamin nem csak meggátolja és lelassítja az öregedési folyamatot, de védi a bőrt a leégés ellen is. Ezen kívül ha szeretné, hogy a haja és a körmei is szépek legyenek, akkor fogyasszon granolát rendszeresen, de csak mérsékelt mennyiségben.

  • Serkenti az emésztést: Elősegíti a belek összehúzódását, ezáltal megszünteti a székrekedést. Mivel oldódó és nem oldódó rostokat is tartalmaz, ezért rendkívül pozitív hatással van az emésztésre. A nem oldódó rostok megakadályozzák a hasmenés kialakulását, tisztítják az ereket és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szív jobb állapotban maradjon.


Ha érdekel, nézd meg a natúr granoláinkat!

5 ízben is találhatsz nálunk.


Gluténmentes

Kénmentes

Tartósítószermentes










205 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page