top of page

A fiatalságunk záloga

Szilva -levele és gyümölcse is kincs


Tudtátok, hogy a szilva kalóriaszegény gyümölcs? Nem tartalmaz telített zsírokat,

viszont, ásványokban, vitaminokban és más összetevőkben igen csak gazdag.

Az egészségünkhöz szükséges forrásokat, ebben a gyümölcsben megtalálhatjuk, az aszatlt szilvában pedig koncentráltan érhető el.

" Régen még a patikák polcain is ott volt az aszalt szilva! " -Ildi néni

A szilva olyan ásványi anyagokban gazdag, mint a magnézium, vas, fluorid és kálium.

A kálium a sejtek fontos összetevője, ami segíti, szabályozza a szívverést és a vérnyomást.

A vasnak pedig vörösvérsejtképző hatása van.A benne lévő olyan összetevők, mint a rost és a szorbit elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben. A székrekedés ellenszere, hashajtóként is használják.


Kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. Segíti a szervezetet a rák és a gyulladások ellen.

A szilva értékes forrása az A-vitaminnak és a bétakarotinnak. Jótékony hatással van a bőrre, látásra és a nyálkahártyák egészséges működésére.

K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a csontok fejlődéséhez, a véralvadéshoz és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek kezelében.A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polifelonokat, antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a reaktív oxigén ellen, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthinának feltehetőleg a retinánkban való fényszűrésében is szerepe van.

" Drága unokám, papáddal minden reggel megeszünk egy marék aszalt szilvát! " -Erzsi mama

Az aszalt szilva fogyasztása lassítja az öregedés folyamatát, mivel kiemelkedően magas az antioxidáns-tartalma.A szilva cukor tartalma elég magas, ezért mértékkel szabad fogyasztanunk.

Ajáljuk, hogy olyan aszalt szilvát fogyasszunk, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ként és tartósítószert, így egy bizonyos mennyiséggel a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Napi 1-2 marék friss vagy aszalt szilva, átmozgatja a beleket, és a salakanyag kitisztításával méregteleníti a szervezetet.


Natúr aszalt szilvát keresel amiben nincs hozzáadott cukor, kén és tartósítószer?

141 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page